Wanneer

22 april 2023    
13:15 - 14:15
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->


Op zaterdag 22 april om 13:15 uur opent Anton Pauw de serie orgelconcerten van de Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk met een lunchpauzeconcert op het wereldberoemde Müllerorgel.

Het concert is een opmaat naar de reeks lunchpauzeconcerten op de zaterdagmiddag, die in juni van start gaat. Deze orgelconcerten worden gratis aangeboden door de Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk. Wel moet er een toegangsprijs voor de kerk betaald worden. Vrienden (met één introducé) kunnen gratis naar binnen.

Anton Pauw studeerde orgel en kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam bij Piet Kee, Klaas Bolt en Jan Boeke. Na zijn opleiding volgde hij lessen bij o.a. Ton Koopman en Jean Boyer (Parijs). Als koordirigent geeft hij leiding aan de Oude Bavo Cantorij, het vaste koor van de Grote en Nieuwe Kerk te Haarlem. Anton Pauw is als stadsorganist van Haarlem vaste bespeler van het Christian-Müller orgel in de Grote of St. Bavokerk en het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie en mede verantwoordelijk voor de programmering van de Stadsorgelconcerten.

Kaart niet beschikbaar
Translate »