Home

De vereniging

IMG_013378 342x458
Christian Müllerorgel

De vereniging ziet de Grote of St.-Bavokerk te Haarlem als belangrijk cultuurhistorisch erfgoed. Zij streeft ernaar het kerkgebouw en haar inventaris, waaronder het wereldberoemde Christian  Müller-orgel, te behouden. In de loop der jaren hebben de Vrienden van de Grote Kerk in totaal al meer dan € 1.500.000 bijeengebracht. Voor de nabije toekomst staan weer enkele interessante restauratieprojecten op stapel. Uw steun is hierbij onmisbaar. Voor € 14,00 per jaar bent u lid van de Vrienden van de Grote Kerk. U hebt dan gratis toegang tot de Grote Kerk (met een introducé) en u ontvangt driemaal per jaar de Bavokroniek.

Vrijwilligers gezocht

De Vrienden hebben af en toe behoefte aan een extra handje. Heeft u gelegenheid en zin om ons te helpen, klik hier om u aan te melden.

Video van de Grote of St.-Bavokerk

Op YouTube staat een mooi filmpje over de Grote Kerk. Het is gemaakt met een vliegend videoplatform, een radiografisch bestuurbare helikopter met een videocamera. Het betreft opnamen van de St.-Bavokerk, gevolgd door opnamen van de Nieuwe kerk. De beelden zijn prachtig. Klik hier om de video te zien. Met dank aan de maker van de video die tekent met Bagagerat.

Video over het carillon

Marcella Kuiper vervaardigde in opdracht van de Vrienden een korte video over het carillon, dat voor het eerst werd vertoond op de jubileumavond van de vereniging op 25 september 2015. Klik hier.

Nieuwsvoorziening

Wij willen de kwaliteit van onze nieuwsvoorziening verbeteren, daartoe verzoeken wij onze leden hun gegevens met hun e-mailadres en geboortedatum aan te vullen via dit formulier.

Informatie

Veel informatie over de Vrienden van de Grote Kerk kunt u vinden op deze website. Wanneer u nog verdere vragen heeft of opmerkingen over de website heeft kunt u contact opnemen door middel van het contactformulier.

Nieuws

 • Oranje toren

  De toren van de Grote of St. Bavokerk aan de Grote Markt wordt vanaf zondagavond 25 november zestien dagen lang oranje uitgelicht. De in het oog springende oranje torenspits in hartje Lees meer...

 • Adventszaterdagen

  De adventszaterdagen vinden dit jaar op 1, 8, 15 en 22 december plaats, de kerk is dan gratis toegankelijk. Het thema dit jaar is het begraven van de doden. U kunt luisteren Lees meer...

 • Terugblik: Bavodag en Zomeravondmuziek

  Er was van veel muziek te genieten tijdens de Bavodag op 6 oktober en een bijzonder concert op 7 oktober 2018 ter gelegenheid van de Leonardo da Vinci tentoonstelling in Lees meer...

 • Bavodag

 • Nieuw Bavodeel (nr 14) gepresenteerd

  Tijdens de Open Monumentendag werd op 8 september een nieuwe uitgave (nummer 14) in de Bavoreeks gepresenteerd. Het Bavodeeltje "De Zaak van het ware schoone: Pierre Cuypers’ “voltooiing” van de Grote of Lees meer...