Het Grote Bavoboek

Titel: Het Grote Bavoboek
Onder redactie van: Henk Kaan, Daan den Hengst en Koen Vermeij
Plaats & jaar van publicatie: Zwolle /Haarlem, 2021
Afmetingen & aantal pagina’s: 30 x 24 cm, 648 p
Druk & bindwijze: kleur, gebonden
Uitgever: W-Books / Vereniging Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk
ISBN 978-94-625-8419-8

 59,95

Het Grote Bavoboek is voortgekomen uit de wens over de kerk een Bavo-totaalboek samen te stellen met gebruikmaking van de meest actuele technieken en laatste wetenschappelijke inzichten. De benodigde omvang van 645 pagina’s laat zien dat we deze wens serieus hebben opgevat. De 24 hoofdstukken zijn ondergebracht in vijf delen die ieder een aspect van bouw en gebruik belichten.

Om een best-mogelijk resultaat te bereiken heeft de redactie een team van specialisten weten samen te stellen: bouw-, kunst-en architectuurhistorici, archeologen, muziekdeskundigen, maar ook rondleiders die bij de kerk betrokken zijn. Hun teksten, samen met historisch beeldmateriaal en speciaal vervaardigde foto’s en 3D-tekeningen, bieden gedetailleerde en vooral ook nieuwe inzichten in de rijke geschiedenis van de Bavo.

Het Grote Bavoboek is op dit moment dan ook hét naslagwerk over de magnifieke Haarlemse Oude Bavo. Een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die de kerk en de geschiedenis van Haarlem wil leren kennen.

Translate »