Video's van de Bavo

De Bavo is naar alle waarschijnlijkheid het meest fotogenieke gebouw van Haarlem! Geen wonder dat er prachtig videomateriaal van de kerk beschikbaar is. 

In deze ruim 20 minuten durende film over het Christian Müller-orgel wordt een schets geven van de bouwgeschiedenis en van het unieke karakter van het instrument. De film is tot stand gekomen in samenwerking met stadsorganist Anton Pauw en werd financieel mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk. Het productieteam voor deze rolprent bestaat uit cineaste Marcella Kuiper, Gerrit Bosch en Maria Bij de Vaate.

De première van deze film vond plaats tijdens de jaarlijkse Bavodag, op zaterdag 7 oktober 2023.

Een rondvlucht met een drone door de Oude Bavo van Haarlem. Organist Anton Pauw componeerde “Drone music” voor de gelegenheid en speelt het op het Christian Müller-orgel. Een initiatief van de Vrienden van de Grote Kerk: bavovrienden.nl

Een mooie video over het exterieur van de Grote Kerk. Het is gemaakt met een drone. De beelden zijn prachtig. Met dank aan ‘Bagagerat’ die deze video heeft gemaakt.

Video afspelen

Een film over de beiaard van de Grote of St. Bavokerk.

Monumentale Verhalen. 

Geproduceerd door OK_TV (www.oktv.nl) i.o.v. City Marketing Haarlem. Regie en camera: Jasper Nuijt 

Een videoportret waarin rondleider Aad Peters de kerk introduceert. In circa 10 minuten ziet u een aantal hoogtepunten van de kerk. Met dank aan Jacques van Herten en Desi Goudman voor de productie.

Het Müllerorgel is weer het stralende middelpunt van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Na acht maanden zijn de steigers weer weg gehaald. Wat tevoorschijn is gekomen lijkt wel een compleet nieuw orgel. “Een oogverblindend resultaat”, stelt organist Anton Paul tevreden vast.

Orgelspel door Anton Pauw in de Bavo Haarlem

EEN GOED GESPREK MET… Ook dit seizoen voert Jan Hoekema in De Pletterij een goed gesprek met prominente Haarlemmers uit bestuur, politiek, cultuur, maatschappelijk leven en MKB . In deze editie: HENK KAAN – (mede)schrijver van Het Grote Bavoboek.

EEN GOED GESPREK MET…..Koen Vermeij, die al jaren gefascineerd is door de Grote of St.-Bavokerk. Hij schreef er de roman ‘Haarlem voor Bavo!’ over die in 2020 verscheen ter gelegenheid van het feit dat het 500 jaar geleden was dat de vieringtoren van de oude Bavo gereed kwam.

Translate »