Rondleiding voor scholieren

Rondleidingen voor Basisscholen vanaf groep 4.

In deze rondleidingen maken basisschoolleerlingen kennis met Haarlems mooiste erfgoed, de middeleeuwse Grote of St.-Bavokerk.

Wij bieden leuke en leerzame rondleidingen van ongeveer één uur, aangepast aan het niveau en de interesse van de leerlingen. De leerlingen worden verdeeld in groepen (max. 10 leerlingen) elk met een rondleider. Per groepje loopt ook een volwassene (leerkracht of ouder) mee.
In overleg met de school kunnen wij aansluiten bij specifieke wensen.  

  • Met groep 4 maken we een wandeling door de kerk, we vertellen over de dikke pilaren en de toren, over  de grote vogel in het koor, de scheepjes en de reus Cajanus, we raden hoeveel orgelpijpen er zijn, en we zien een echte Spaanse kanonskogel en vertellen over de hondenslager.
  • Leerlingen van groep 5 en hoger kunnen ook mee naar de Wakerszolder om ze het verhaal te vertellen van de Wachters. Ze kunnen dan ook van bovenaf een kijkje nemen in onze mooie kerk.
  • Voor groep 5 en 6 kan ook gekozen worden voor een Bavospeurtocht waarbij de leerlingen aan de hand van een boekje met tekeningen allerlei plekken en voorwerpen opzoeken. Rondleiders vertellen dan de verhalen die daarbij horen.
  • Aan leerlingen van groep 7 & 8 vertellen wij wat uitgebreider over de bouw van de kerk en het verhaal van de te zware stenen toren. We nemen de leerlingen mee langs de mooiste en interessantste plekken in de kerk, zoals de koorbanken op het koor, we laten ze de pilaarbijters zien, we vertellen over de grafstenen, het wereldberoemde orgel, de scheepjes met het verhaal van Damiate en de hondenslager. Bij dit alles gaan we zoveel mogelijk in op vragen van de leerlingen
  •  

De rondleidingen kunnen aangevraagd worden met het formulier hieronder. En kunnen plaats vinden tijdens de gebruikelijke openingstijden van de kerk: maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Tijdens bijzondere evenementen is het niet altijd mogelijk rondleidingen te organiseren.
Kosten voor deze rondleidingen: 
Kinderen tot 12 jaar: € 1,-
Kinderen van 12-16 jaar: € 1,25

Rondleidingen voor middelbare scholen.

Wij bieden leuke en leerzame rondleidingen van ongeveer één uur, aangepast aan het niveau en de interesse van de leerlingen. De leerlingen worden verdeeld in groepen (max. 10 leerlingen) elk met een rondleider. In overleg met de school kunnen wij aansluiten bij projecten waar de leerlingen mee bezig zijn. De rondleiders vertellen enthousiast over de geschiedenis van de kerk, leiden de leerlingen langs de mooiste en interessantste objecten en wijzen op mooie details. Wij hopen dat de leerlingen veel vragen stellen en actief meedoen.
Ze zien o.a. het hoogkoor met de oudste koorbankjes van Nederland en het graf van Frans Hals, de scheepjes, de preekstoel met al zijn symboliek, de broodbank en het gigantische orgel van Christian Müller.

De rondleidingen kunnen aangevraagd worden met het formulier hieronder. En kunnen plaats vinden tijdens de gebruikelijke openingstijden van de kerk: maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Tijdens bijzondere evenementen is het niet altijd mogelijk rondleidingen te organiseren.
Kosten : informeren bij de aanvraag.

Rondleiding aanvragen

U wilt een rondleiding door voor scholieren aanvragen:

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Translate »