Wanneer

9 juli 2024    
20:00 - 21:00
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->

Anne-Gaëlle Chanon studeerde met de hoogste onderscheiding af in de orgelklassen van Jean Boyer, Liesbeth Schlumberger. Ze trok internationale aandacht in 2005 door het winnen van de prestigieuze 1e prijs op het internationale Xavier Darasse-concours in Toulouse, gevolgd door de 3e prijs op het Paul Hofhaimer-concours in Innsbruck (2007). Sindsdien wordt ze uitgenodigd om als soliste op te treden op de mooiste historische en recente instrumenten in Europa (Groningen, Alkmaar, Notre-Dame de Paris, Radio France), in Japan en in Midden-Amerika.  Zij is een zeer gewaardeerd vertolker van hedendaagse componisten; nieuwe werken van Guy Olivier Ferla, Pieter-Jelle de Boer en Pierre Farago zijn aan haar opgedragen.

 

Informatie & toegangskaarten:
Toegangkaarten á € 4.00 via philhaarlem.nl of aan de kerk (een half uur voor aanvang van het concert)

Haarlem Orgelstad
Haarlem is wereldwijd bekend als orgelstad. De stad bezit twee toporgels met een monumentale status: Het Christian Müller-orgel in de St. -Bavokerk en het Cavaillié-Coll-orgel in de Phil.
Van mei tot en met oktober worden op de dinsdagavond en in juli en augustus ook op de donderdagmiddag concerten gegeven in de St. -Bavokerk door gerenommeerde organisten uit binnen – en buitenland

Kaart niet beschikbaar
Translate »