Wanneer

3 september 2024    
20:00 - 21:00
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->

Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) is meer dan een halve eeuw actief in het Nederlandse en internationale muziekleven. De omvang en veelzijdigheid van zijn repertoire is legendarisch.
Jos studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam waar Piet Kee de basis legde voor zijn lange carrière. Tussen 1977 en 1981 won hij prestigieuze nationale en internationale improvisatieprijzen bij concoursen in Bolsward, Haarlem en St. Albans (UK). In 1981 voltooide hij zijn studie met het behalen van de Prix d’ Excellence voor orgel en improvisatie.

 

Geurt van Lagen (2001) volgde orgellessen bij Arja Maas en Jaap-Jan de Rooij. Sinds september 2021 studeert hij hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Daarnaast volgt hij bijvak-pianolessen van Wim Voogd. Sinds 2023 studeert hij Kerkmuziek aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij onder anderen Hayo Boerema, Pieter Dirksen, Olivier Latry en Daan Manneke. Per 1 februari 2024 is hij benoemd tot cantor-organist van de Oude Kerk in Zoetermeer, waar hij onder meer vaste bespeler is van het Lohman-orgel uit 1838.

 

 


Matthijs Koene wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste panfluitisten van zijn tijd. Zijn visie en speelwijze hebben de technische en expressieve mogelijkheden van zijn instrument enorm uitgebreid en is grensverleggend. Hierdoor is de panfluit erin geslaagd een entree te maken in de klassieke muziekwereld.

Het repertoire van Matthijs omvat werken van de vroege renaissance tot aan de 21e eeuwse muziek.

 

 

 

 

 

Informatie & toegangskaarten:
Toegangkaarten á € 4.00 via philhaarlem.nl of aan de kerk (een half uur voor aanvang van het concert)

Haarlem Orgelstad
Haarlem is wereldwijd bekend als orgelstad. De stad bezit twee toporgels met een monumentale status: Het Christian Müller-orgel in de St. -Bavokerk en het Cavaillié-Coll-orgel in de Phil.
Van mei tot en met oktober worden op de dinsdagavond en in juli en augustus ook op de donderdagmiddag concerten gegeven in de St. -Bavokerk door gerenommeerde organisten uit binnen – en buitenland

Kaart niet beschikbaar
Translate »