Bavoboek weer verkrijgbaar!

25 september 1520: met de nodige precisie wordt het vergulde kruis op de vieringtoren van de Bavo geplaatst, 78 meter boven de grond. De kerk is nu officieel ‘af’, ook al zou er nog veel aan gebouwd, verbouwd en gerestaureerd worden.

Het Grote Bavoboek beschrijft de geschiedenis van de Bavo, de maatschappelijke, religieuze en culturele betekenis van de kerk voor de stad Haarlem, het interieur, de glazen, het wereldberoemde orgel, de ‘grote restauratie’ door voornamelijk Pierre Cuypers en nog veel meer aspecten die de Bavo tot een van de mooiste gotische kerken van ons land maken. 

De eerste druk was razendsnel uitverkocht,  en daarom zijn we heel blij met de komst van een tweede druk: Het grote Bavoboek is vanaf 16 november weer verkrijgbaar!

Door velen wordt dit boek van 528(!) pagina’s beschouwd als het ultieme naslagwerk over de geschiedenis van de Bavo. Het boek gaat diepgaand in op de maatschappelijke, religieuze en culturele betekenis van de kerk voor de stad Haarlem, het interieur, de glazen, het wereldberoemde orgel, de ‘grote restauratie’ door voornamelijk Pierre Cuypers en nog veel meer aspecten die de Bavo tot een van de mooiste gotische kerken van ons land maken.

Om alle kennis te bundelen heeft de Vereniging Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk een team van specialisten samengesteld: bouw-, kunst- en architectuurhistorici, archeologen, muziekdeskundigen en natuurlijk ook rondleiders die bij de kerk betrokken zijn – kenners bij uitstek. Hun teksten, samen met historisch beeldmateriaal en speciaal vervaardigde foto’s en 3D-tekeningen, bieden gedetailleerd inzicht in de rijke geschiedenis van de Bavo.

Het boek is vanaf 16 november te koop in de boekhandel en in het winkeltje van de Bavo. In het Bavo-winkeltje kunnen leden op vertoon van hun lidmaatschapskaart 10% korting krijgen.
 
Deze tweede druk kwam mede tot stand dankzij de onmisbare bijdragen van de volgende sponsors:
  • Jaap Overdevest, Aanneming & Realisering
  • Van Hoogevest, Architecten
  • Krans Notarissen 
  • Bruijs Meubel- en Interieurrestauratie en 
  • Wijnkoperij Okhuysen
Translate »