Wanneer

27 augustus 2023    
15:00 - 16:00
voeg toe aan uw agenda!
-->

Op zondagmiddag 27 augustus om 15:00 uur is er in de Grote of St.-Bavokerk een concert op vijf (!) orgels.
Naast het fameuze Müller-orgel is de kerk nog een aantal orgels rijk, namelijk:

  • het Koororgel aan de wand boven de Mariakapel
  • het Flentrop-orgel in het koor
  • Kistorgel van Kaat & Tijhuis
  • het Verschueren-orgel in de Kerstkapel

 

Henny Heikens en Anton Pauw bespelen deze middag alle orgels en hebben daarvoor een zeer gevarieerd programma samengesteld. Suzanne Groot zal met haar vioolspel het publiek van de ene naar de andere locatie (orgel) leiden.

Henny Heikens is sinds 1994 cantor-organist van de Oude Kerk te Rijswijk. Hij is hier vaste bespeler van het Reichner-orgel uit 1786 dat enkele jaren geleden op zijn initiatief werd uitgebreid met een vrij pedaal. Hij studeerde orgel bij o.a. Piet Kee en Jacques van Oortmerssen (diploma Uitvoerend Musicus), koordirectie en kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Aan ditzelfde instituut (thans Conservatorium van Amsterdam) is hij als docent verbonden voor de vakken mensurale notatie (notatie oude muziek), harmonie aan de piano en protestantse kerkmuziek.

Henny Heikens is tevens beiaardier (UM-diploma beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort) en was 25 jaar lang de bespeler van de beiaard van de St. Agathakerk te Beverwijk. Hij treedt regelmatig op als organist, zowel solistisch als in ensembleverband. Samen met de basklarinettist Jelte Althuis vormt hij een duo met wie hij optrad in o.a. Het Orgelpark en de Haarlemse Philharmonie. Henny Heikens is ook als componist actief en schreef diverse koor- en orgelwerken.

Toegang is gratis

Translate »