Wanneer

18 juli 2024    
16:00 - 17:00
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->

Bernard Foccroulle (1953 Luik – België) begon zijn internationale carrière als organist in de jaren 70 met een repertoire van Renaissance tot  eigentijdse muziek. Hij bracht veel premières van componisten ten gehore zoals Philippe Boesmans, Brian Ferneyhough, Betsy Jolas, Xavier Darasse, Jonathan Harvey, Pascal Dusapin.
Hij heeft 40 CD’s op zijn naam staan en tussen 1982 en 1997 heeft hij alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach opgenomen.

 

Wolfgang Zerer volgde zijn eerste orgellessen in Passau aan het Gymnasium Leopoldinum (Passau) en vanaf 1980 in Wenen klavecimbel  bij Gordon Murray, orgel bij Michael Radulescu en later bij Ton Koopman in Amsterdam

 

 

 

 

Informatie & toegangskaarten:
Toegangkaarten á € 4.00 via philhaarlem.nl of aan de kerk (een half uur voor aanvang van het concert)

Haarlem Orgelstad
Haarlem is wereldwijd bekend als orgelstad. De stad bezit twee toporgels met een monumentale status: Het Christian Müller-orgel in de St. -Bavokerk en het Cavaillié-Coll-orgel in de Phil.
Van mei tot en met oktober worden op de dinsdagavond en in juli en augustus ook op de donderdagmiddag concerten gegeven in de St. -Bavokerk door gerenommeerde organisten uit binnen – en buitenland

Kaart niet beschikbaar
Translate »