Wanneer

10 september 2024    
20:00 - 21:00
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->

Cor de Jong (*1954) had aanvankelijk les van mej. Van der Vlies, organiste van de Oude Kerk in Scheveningen en Bernhard Steinvoort, cantor-organist van de Kruiskerk te Amstelveen.

Na zijn gymnasiumopleiding aan het Hervormd Lyceum Zuid te Amsterdam (muziekleraar was o.a. Frits Mehrtens) werd hij toegelaten tot de orgelopleiding aan het Amsterdamsch Conservatorium (later Sweelinck Conservatorium Amsterdam) bij Albert de Klerk. Voor kerkmuziek waren Jan Boeke, Bernard Huijbers en Klaas Bolt zijn docenten. Hij sloot deze studie af met het behalen van het praktijkdiploma kerkmuziek, de onderwijsakte orgel-B, het diploma solospel orgel en de aantekening kamermuziek-orgel.

Naast zijn muzikale opleiding studeerde hij ook enkele jaren kunstgeschiedenis en muziekwetenschappen.

 

Het werk van Gonny van der Maten bestrijkt vele terreinen. Zij is concertorganist, dirigent en docent. Daarnaast componeert zij en draagt zij teksten voor. Zij is bovendien zeer actief in het muziekleven als organisator van concerten. Zij is bestuurslid van de stichting J.P. Sweelinckprijs en voorzitter van de stichting Flentrop Orgel Wageningen, die het fraaie orgel van de Grote Kerk van Wageningen onder de aandacht wil brengen. Zij is geïnteresseerd in een breed repertoire, van Renaissance tot gloednieuwe muziek. Inmiddels heeft zij een groot aantal premières van nieuwe composities uitgevoerd, waaronder De goddelijke routine van Louis Andriessen in 2017. Zij werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk

Informatie & toegangskaarten:
Toegangkaarten á € 4.00 via philhaarlem.nl of aan de kerk (een half uur voor aanvang van het concert)

Haarlem Orgelstad
Haarlem is wereldwijd bekend als orgelstad. De stad bezit twee toporgels met een monumentale status: Het Christian Müller-orgel in de St. -Bavokerk en het Cavaillié-Coll-orgel in de Phil.
Van mei tot en met oktober worden op de dinsdagavond en in juli en augustus ook op de donderdagmiddag concerten gegeven in de St. -Bavokerk door gerenommeerde organisten uit binnen – en buitenland

Kaart niet beschikbaar
Translate »