Wanneer

2 juli 2024    
20:00 - 21:00
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->

Henny Heikens (1960) studeerde orgel bij Piet Kee en Jacques van Oortmerssen aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. In 1984 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Aan hetzelfde instituut voltooide hij bovendien de studies Kerkmuziek (bij Jan Boeke en Klaas Bolt) en Koordirectie bij Jan Pasveer. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij bij onder andere Bernard Winsemius en behaalde eveneens het diploma Uitvoerend Musicus. In 1985 verwierf hij de eerste prijs tijdens het NKV Beiaard Concours te Rotterdam. Momenteel is Henny Heikens cantor-organist van de Oude Kerk te Rijswijk, docent Kerkmuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, dirigent van het Rotterdams oratoriumkoor ‘Canticum Novum’ en stadsbeiaardier van Beverwijk en maakt deel uit van het barok-ensemble ‘Barocco Locco’.

 

 

 

Jelte Althuis is een gepassioneerd musicus. Dertig jaar geleden omarmde hij de basklarinet en sindsdien is hij een warm pleitbezorger van dit instrument. Sinds 1994 is Jelte lid van het Calefax Rietkwintet, waar hij naast basklarinet ook bassethoorn en contrabasklarinet speelt. Naast uitvoerend musicus is Jelte arrangeur van Calefax. Hij coacht conservatorium studenten in binnen- en buitenland en gevorderde amateur musici. Zijn streven is altijd om het verhaal van de muziek zo goed mogelijk te vertellen.

 

 

 

 

 

Informatie & toegangskaarten:
Toegangkaarten á € 4.00 via philhaarlem.nl of aan de kerk (een half uur voor aanvang van het concert)

Haarlem Orgelstad
Haarlem is wereldwijd bekend als orgelstad. De stad bezit twee toporgels met een monumentale status: Het Christian Müller-orgel in de St. -Bavokerk en het Cavaillié-Coll-orgel in de Phil.
Van mei tot en met oktober worden op de dinsdagavond en in juli en augustus ook op de donderdagmiddag concerten gegeven in de St. -Bavokerk door gerenommeerde organisten uit binnen – en buitenland

Kaart niet beschikbaar
Translate »