Wanneer

27 augustus 2024    
20:00 - 21:00
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->

Alexander de Bie (2001) had al heel jong een passie voor klassieke muziek. Daarbij waren het orgel en de piano van jongs af aan zijn favoriete instrumenten. Zijn eerste pianolessen kreeg hij al op vijfjarige leeftijd van zijn vader Jack de Bie. Een jaar later begon hij met orgellessen bij Jos van der Kooy, als leerling van de Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Vanaf zijn zestiende vervolgde Alexander zijn pianolessen bij Nino Gvetadze in de Jong-Talent Klas van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2020 zet Alexander zijn studie voort aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (MDW) in Wenen.

Informatie & toegangskaarten:
Toegangkaarten á € 4.00 via philhaarlem.nl of aan de kerk (een half uur voor aanvang van het concert)

Haarlem Orgelstad
Haarlem is wereldwijd bekend als orgelstad. De stad bezit twee toporgels met een monumentale status: Het Christian Müller-orgel in de St. -Bavokerk en het Cavaillié-Coll-orgel in de Phil.
Van mei tot en met oktober worden op de dinsdagavond en in juli en augustus ook op de donderdagmiddag concerten gegeven in de St. -Bavokerk door gerenommeerde organisten uit binnen – en buitenland

Kaart niet beschikbaar
Translate »