Wanneer

25 juli 2024    
16:00 - 17:00
voeg toe aan uw agenda!

Waar

Grote of Sint-Bavokerk
Grote Markt 22, Haarlem, 2011 RD
-->

Roman Summereder was als kind al op het orgel bezig. Hij studeerde aan de Muziekuniversiteit in Wenen: kerkmuziek en orgel bij Anton Heiller en compositie bij Kurt Schwetsik. Klavecimbel leerde hij bij Robert Kohnen in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 1976 behaalde hij de Vierde Prijs in het internationaal orgelconcours in het kader van het Festival Musica Antiqua in Brugge. Hij streeft ernaar zowel de Oude Meesters als hedendaagse composities uit te voeren. Hij heeft talrijke creaties op zijn naam. Als concertant, op orgel en op klavecimbel, heeft hij zowat overal in Europa gespeeld, op oude en moderne instrumenten.

 

 

Peter Planyavsky werd in 1974 te wenen geboren. Tijdens zijn opleiding op het gymnasium werd hij leerling aan de muziekhogeschool te Wenen. Zijn leraar was Anton Heiller. In 1966 sloot hij deze opleiding af met het behalen van het diploma orgel en kerkmuziek. In de jaren daarop werkte hij als orgelbouwer. In 1969 werd hij organist in de Stephandom te Wenen. van 1983 tot 1990 was hij verantwoordelijk voor het complete muzikale programma aldaar.

 

 

Informatie & toegangskaarten:
Toegangkaarten á € 4.00 via philhaarlem.nl of aan de kerk (een half uur voor aanvang van het concert)

Haarlem Orgelstad
Haarlem is wereldwijd bekend als orgelstad. De stad bezit twee toporgels met een monumentale status: Het Christian Müller-orgel in de St. -Bavokerk en het Cavaillié-Coll-orgel in de Phil.
Van mei tot en met oktober worden op de dinsdagavond en in juli en augustus ook op de donderdagmiddag concerten gegeven in de St. -Bavokerk door gerenommeerde organisten uit binnen – en buitenland

Kaart niet beschikbaar
Translate »